keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kiva Keskiviikko

Tänään oli kiva ja leppoisa keskiviikko. Nukuin kyllä pommiin, mutta pulalt olivat valmiina kun pikkuinen tuli koulusta - ja pala taikinaa vielä hänelle leivottovaksi. Opettelee innolla korvapuustien käärimistä.

Saatiin pullat uunista, ärrä kävi syömässä oman osansa (jätän aina 3-4 puoliraaoiksi, kun tuo tykkää sellaisista) ja lähdettiin pyörälenkille järven ympäri.

Mukana oli naatit pariin geokätköön, poimittiin niitä matkalla ja pädyttiin Nekalan löytöliiteriin pyssyostoksille. Tuo käyttää synttärirahojaan lähinnä niihin. Tosin ei tuo esikoinenkaan tunnu olevan sen parempi rahankäyttäjä.

Yksi pohdittava aihe onkin se kuinka paljon raha-asioista on keskusteltava lasten ja minkä ikäisten kanssa. Periaatteessa lähden siitä, että lapsella on lupa olla lapsi eikä hänen tarvitse huolehtia perheen raha-asioissa - siitä riittääkö johonkin mitä hän haluaa vai ei, vaan aikuiset huolehtivat siitä. Toki ihan arjessa sanoitan jonkin olevan tarjouksessa, hyvän hintainen tai liian kallis - tai että tuohon ei ole varaa.

Olen myös tarkka siitä mikä ero on sanoilla "ei ole rahaa" ja "ei ole varaa".

vaan gätköjen jälkeen piipahdimme vielä Mokkalassa ja suunnittelin kylpyhuoneen pesua - se jäi odottamaan päivää parempaa. Tosin ylihuomenna tulee Eppu - ja hän mielellään valikoi kotityökseen kylpyhuoneen. Luultavasti siksi etät kylpyhuone on selkeä, yksi kokonaisuus joka on kohtuullisen helppoa saada kuntoon.

Juu, sisäoppilaitoselämästä huolimatta pitää kotonakin tehdä kotitöitä, vaikka välillä teini kuvitteleee etät koska hän on kotona vain 3pv viikossa ei hän sinä aikana sotke lainkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti