lauantai 17. elokuuta 2013

Sopimukset ja luotettavuus

Tänä viikonloppuna on Esikoinen matkustanut Helsinkiin Protun puistotapahtumaan ja päivä on ollut mitä mainioin. Hieno asia se. Olivat osallistuneet flashmob-tapahtumaan ja sitten tse juhlaan, ja jo junamatka muiden protulaisten kanssa oli ollut hauska.

Hiukan vaaka-laudalla oli koko matkaanlähtö, sillä minulta oli kysytty vain alustava lupa - ja sitten olikin jo ostettu ominluvin junalippu. En kuitenkaan lopulta  hennonnut kieltää, lähinnä esikoisen iloisen ystävän vuoksi, kun yhdessä olivat lähdössä.

Tiesin puistotapahtuman kestävän klo 14-21, eikä minusta kahden 15-vuotiaan ole asiallista kulkea lauantai-iltana Helsingin keskustassa/ rautatieasemalla keskenään enää illalla, joten olin suunnitellut lähteväni autolla Helsinkiin sillä ystävän syntymäpäivät olivat samana päivänä. Näin olisi teinit päässeet kyydissä, säästäneet junalipun ja saaneet juhlia loppuun saakka kun olisin heidät hakenut.

En kuitenkaan lähtenyt sillä kustannukset olisivat olleet pöljät - maksaa kolme matkaa samaan suuntaa (2*junalippu + 1 automatka). Ilmoitin että takaisin on lähdettävä kuuden junalla - ja sehän ei teinille käynyt. Saimme neuvoteltua kompromissin: Serkkuni hakee teinit juhlasta klo 21 ja he yöpyvät hänen luonaan ja tulevat sunnuntaina päiväsaikaan kotiin junalla.

No mitäs tekevät teinit. Lähtevät puistotapahtumasta keskenään sompailemaan kohti itä-Hlesinkiä ratikalla ja metrolla, eivät neuvotelleet asiasta eivätkä tunnustaneet ennenkuin kysyin suoraan että hakiko serkkuni heidät. Tiedä sitten miten olivat selittäneet serkulleni asian - tuskin kertoivat että olivat luvatta liikenteessä.

Nyt sitten miettimään sanktiota...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti